Hat ein Torwart Recht auf einen Mentaltrainer?

Guy Martens, der belgische Französisch Corner. Seit zwanzig Jahren führt er bei Racing Genk Torhüter junge Talente für internationale Tierpfleger mit derzeit Thibaut Courtois, die 19 Jahre alte Torhüter von Atletico Madrid, als Aushängeschild seines erfolgreichen Ansatz. Natürlich auch organisiert Martens Kliniken. Die Fußball-Trainer war bei einer solchen Versammlung wegen der derzeitige Ansatz vorhanden: Tierpfleger kann auch nicht ohne Mentalcoaching und wer ist für die Schuld? Der Cheftrainer, Der Torwart-Trainer oder ein separates Mentaltrainer?

Oplossing
Stijn Quanten: “Ik wil graag dieper ingaan op twee specifieke aspecten die een grote bijdrage hebben geleverd aan de uiteindelijke resultaten. Een eerste fase bestond erin de onbewuste ‘zelfsabotage’ van de doelman weg te werken. Vanuit de optiek dat je met ‘praten’ alleen niet alles kunt oplossen, werd in deze eerste fase gekozen voor specifieke, zogenaamde somatopsychische behandelingstechnieken. Dit betekent dat je via het lichaam (‘somato’) de geest weer vrij gaat maken (‘psyche’). Dat is een aanpak die in het Milan-lab dagelijks gebruikt werd door Dr. Meersseman en Dr. Demichelis. Deze technieken hebben als doel bepaalde neurologische processen in het lichaam te corrigeren via handelingen op het lichaam van de speler. Je kunt het vergelijken met een fysiotherapeut die de structurele processen van het lichaam behandelt. Op deze manier zijn we er bij onze doelman in geslaagd om bijvoorbeeld de onderliggende angsten blijvend weg te werken.

Lesen Sie den vollständigen Artikel in der Printausgabe Der Fußball-Trainer 185.